назад
25.05.23

Зустрічайте травневий випуск щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник»

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області  презентує черговий випуск щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник».

8 травня в Україні, як і у більшості країн світу, відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни, тому у травневому випуску видання читайте про  важливість даної дати, історію запровадження цього Дня та його значення для пересічних українців.

Як системою безоплатної правової допомоги дотримується принцип безбар”єрності, як юристи бюро правової допомоги надають адресну правову допомогу громадянам, які не можуть особисто відвідати точки доступу до БПД, читайте у черговому випуску газети.

З деякими питаннями надання послуг з медіації у системі надання безоплатної правової допомоги    можна ознайомитися у виданні.

Враховуючи важливість партнерської співпраці з правниками,  Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області постійно  комунікує з   адвокатською спільнотою області задля розширення доступу до безоплатної правової допомоги мешканців області,  її якісного надання  та   підвищення ефективності   роботи системи безоплатної вторинної правової допомоги Полтавської області в умовах воєнного стану. Про чергові комунікативні заходи з правниками області, які співпрацюють  системою БПД області  читайте у травневому випуску газети.

Історії успіху діяльності органів місцевого самоврядування продовжуємо висвітлювати у рубриці «Життя ОТГ».  Про діяльність Чорнухинської селищної територіальної громади у період воєнного стану  читайте у черговому у випуску  видання.

Продовжуємо інформувати  Захисників про їх правовий захист з боку держави про  те, що таке рапорт  та особливості його написання  знайомтеся у юридично-просвітницькій газеті.

У рубриці «Думка експерта»  наші партнери  представники ГУ ДСНС України в Полтавській області  інформують про  небезпеку пожеж  у весняно – літній період та відповідальність  за їх вчинення.

У рубриці «Новини від партнерів» читайте інформацію для абітурієнтів  про особливості   діяльності та вступу до Полтавського  державного аграрного університету.

Які митні правила  при переміщенні валютних цінностей   дізнавайтеся з чергового випуску видання.

Наближається завершення навчального року, а разом з тим починається  улюблена пора школярів – канікули.   Як зробити  канікули безпечними, що потрібно знати дітям та батькам розповідають представники відділу  ювенальної превенції  Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

У рубриці «Інтерв’ю з експертом»  представники Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області    розповідають   про те, як не втратити якість в умовах дистанційного навчання під час війни.

Про те, що таке булінг,  як на нього реагувати, яка робота в області здійснюється задля попередження такого явища. Про все це можна дізнатися з чергового випуску газети.

Про свій  життєвий шлях та  професійний досвід  у системі безоплатної правової допомоги Полтавщини у рубриці «Людина права»   розповідає керівниця Чорнухинського  бюро правової допомоги  Жанна Шульга.

Успішні історії захисту прав клієнтів, коментарі юристів та адвокатів читайте у постійній рубриці газети «Приклади успішного захисту».

Серед постійних рубрик видання: сторінка  адвокат консультує, фахівці системи БПД консультують  та консультації «WIKILEGALAID».

До уваги читачів «Правового вісника» зразки документів правового та процесуального характеру.

З випуском щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник» можна ознайомитися тут.