назад

Адресна правова допомога – крок на зустріч людям похилого віку

Найбільш незахищеними та вразливими соціальними категоріями в нашій країні були і залишаються люди похилого віку та інваліди. Надання правових консультацій та інших видів правової допомоги таким верствам населення забезпечується фахівцями системи БВПД.

Так, 20 лютого головний фахівець зв’язків з громадськістю та пресою Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Інна Тищенко спільно з директором Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимиром Бобруйком, представником громадської організації “МАRT” Олександром Жилінським та зі студентами Академії ДПтС 20   провели виїзне консультування підопічних Чернігівського геріатричного пансіонату.

Під час спілкування підопічних  було поінформовано щодо продовження інвалідності під час воєнного стану, з питань по земельним паям, щодо набуття громадянства України, порядок перерахування пенсії по інвалідності, порядку укладення договору оренди майна, щодо подання заяви до лікарні з приводу безоплатної операції, тощо.

Роз‘яснено порядок та підстави надання безоплатної правової допомоги, порядок доступу до безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час спілкування були розповсюджені інформаційні буклети правового характеру.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги діє контакт-центр системи БПД за номером: 0-800-213-103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України).