назад

Безоплатна правова допомога: право на захист для дітей-інвалідів

uuhvo6c9r2q    Будівництво навчально-реабілітаційного центру для дітей-інвалідів у місті Хуст Закарпатської області розпочали ще у 2001 році, але в силу різних обставин його відкриття переносили з року в рік. У 2012 центр нарешті запрацював, і зараз тут проводиться навчання та медична і психологічна реабілітація дітей-інвалідів з неврологічними вадами.

    19 лютого 2016 року директор Хустського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Дубчак, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Мирослава Скляр та начальник відділу у роботі з адвокатами Марія Рішко розповіли працівникам Хустського навчально-реабілітаційного центру про можливість отримання безоплатної правової допомоги для їхніх учнів. Діти з особливими потребами можуть звернутися до Хустського місцевого центру з надання БВПД і отримати юридичну консультацію та, за потреби, безкоштовного адвоката для захисту інтересів у суді. Також право на таку допомогу мають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та безпритульні діти.

   Для того, аби отримати таку допомогу, особа має скласти письмове звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги. В разі потреби таку заяву допоможе скласти працівник місцевого центру. До звернення потрібно додати документи, що підтверджують належність особи до однієї із вищезазначених категорій. Для інвалідів це – пенсійне посвідчення (або посвідчення, що підтверджує призначення соцдопомоги, або довідка медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності), а також довідка про розмір пенсії або довідка про розмір соціальної допомоги, що призначається замість пенсії.

    Нагадаємо, до Хустського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можуть звернутися жителі Хустського, Виноградівського, Тячівського, Рахівського та Міжгірського районів.

    Хустський місцевий центр знаходиться за адресою: м.Хуст, вул.Карпатської Січі, 53а.

   Tелефон: (03142) 5-18-01

    Єдиним номер з надання безоплатної правової допомоги в Україні – 0-800-213-103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів є безкоштовними в межах України. За цим номером цілодобово можна уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, адреси центрів у всіх регіонах України та інші питання щодо отримання такої допомоги.

gkswdiffjym