назад
08.12.22

Безоплатна правова допомога – у «пунктах незламності»

У «пунктах незламності» відкрилися консультаційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги та облаштовані інформаційні куточки. Поки люди заряджають свої ґаджети, можуть отримати правову консультацію чи роз’яснення правового питання від фахівців системи безоплатної правової допомоги.

Так, фахівці системи безоплатної правової допомоги Полтавщини та Вінниччини відвідали «острівці безпеки» та поінформували його відвідувачів про можливість отримати правову допомогу як на місці, так і звернувшись до бюро або за номером контакт-центру системи БПД 0 800 213 103.

«Щодня ми наближаємо правові послуги до людей, створюємо необхідні умови для їх отримання в максимально зручному для них режимі», – говорить директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Олександр Черчатий.

Також у «пунктах незламності» облаштували інформаційний куточок з правовими консультаціями з найактуальніших питань та з контактною інформацією – куди та як можна звернутися за безоплатною правовою допомогою.

Фахівець Калуського місцевого центру Богдан Побігун завітав до наметового містечка, що розташоване у місті Калуш на Івано-Франківщині. Він надав правові консультації присутнім з питань оформлення та отримання житлової субсидії, стягнення аліментів та зняття із зареєстрованого місця проживання особи.

Довідково. Через масовані обстріли критичної інфраструктури з боку рф в Україні відбуваються масові відключення електроенергії. Українці на кілька годин, а то й діб залишаються без світла, тепла, води та зв’язку. Щоб зарадити ситуації, українська влада ініціювала проєкт «Пункт незламності». У багатьох населених пунктах облаштували місця обігріву, де можна попити чаю, зарядити телефон чи павербанк, отримати доступ до мережі інтернет, скористатись аптечкою. Знайти пункти незламності можна на спеціальному сайті https://nezlamnist.gov.ua . Інформація постійно доповнюється та оновлюється.

Як отримати безоплатну правову допомогу

Зателефонувати до контактного центру системи БПД за номером 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).

Номер для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку).

Юристи працюють на лінії щодня: понеділок – п’ятниця з 08:00 до 19:00; субота, неділя з 09:00 до 18:00.

Мапа бюро правової допомоги та інші сервіси зібрані тут: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua