назад

Правовий брейн-ринг приурочили до Дня БПД

7 грудня, з нагоди відзначення Дня БПД, представники Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області та Ужгородського місцевого центру спільно з партнерами із Патрульної поліції ГУ УМВС у Закарпатській області та за сприяння й організації викладачів та адміністрації Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ «УжНУ» провели правовий брейн-ринг зі студентами 2 курсу.
Заступник директора Регіонального центру Лариса Фучко та директор Ужгородського місцевого центру Михайло Давиденко розповіли учасникам заходу, які види правових послуг включає безоплатна вторинна правова допомога та яка її відмінність від первинної правової допомоги. Студенти дізнались, що первинна правова допомога за рахунок держави гарантовано кожному, хто перебуває під юрисдикцією України. Право на безоплатну вторинну правову допомогу – представництво інтересів у судах, перед органами держави тощо – мають законодавчо визначені категорії громадян, серед яких: малозабезпечені, внутрішньо переміщені особи, учасники бойових дій, особи, які зазнали домашнього чи іншого насильства, діти та ін. Юристи також наголосили, що звертатися за безоплатною правовою допомогою можна до фахівців місцевих центрів чи бюро, або зателефонувавши за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).
З метою популяризації правової свідомості та культури серед студентської молоді до проведення заходу долучилися начальник відділу зв’язків з громадськістю Управляння патрульної поліції в Закарпатській області Ольга Мартин та інспектор зв’язків з громадськістю Мар’яна Павлишинець. Поліцейські розповіли про особливості їхньої роботи та запросили в майбутньому поповнити лави українських правоохоронців.
А далі студенти розпочали брейн-ринг, під час якого демонстрували свої знання у галузі правознавства. Три команди – «Чесність», «Справедливість» та «Winner» відповідали на питання з різних галузей права та отримали заохочувальні призи..
Щиро дякуємо за сприяння в організації та проведенні пізнавального правопросвітницького заходу викладачам коледжу Ірині Василівні Черниченко та Олександрі Іванівні Гошовській.