назад

Черкаські адвокати підвищують якість надання безоплатної вторинної правової допомоги

Черкаські адвокати підвищують якість надання безоплатної вторинної правової допомоги

Для черкаських адвокатів, що надають БВПД проведено тренінг із підвищення кваліфікації на тему «Дії захисника із застосування окремих заходів  кримінально-правового впливу, із забезпечення доступу до належної медичної допомоги та у кримінальному провадженні на підставі угод».

 Дводенний каскадний тренінг відбувся у місті Черкаси 20 та 21 жовтня 2014 року.  Навчання провів адвокат-тренер Олексій Кузьмінський. Навчальний процес супроводжувався жвавою дискусією та обговоренням питань надання вторинної правової допомоги. Детально були розглянуті такі важливі теми тренінгу як – дії захисника у кримінальному провадженні із застосування окремих заходів кримінально-правового впливу; дії захисника із забезпечення доступу до належної медичної допомоги; дії захисника у кримінальному провадженні на підставі угод.  
Запрошений гість на тренінгу, юрист Всеукраїнської мережі ЛЖВ Світлана Бєлай, розповіла адвокатам про особливості захисту прав представників груп найвищого ризику зокрема, людей, які живуть з ВІЛ.
Кожного адвоката було забезпечено методичними матеріалами, а вся дискусія супроводжувалась аудіовізуальними матеріалами для наочного та  кращого сприйняття викладених теоретико-практичних знань.

Навчання провів адвокат-тренер Олексій Кузьмінський

 Тренінг організовано Координаційним центром та Черкаським обласним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Українською фундацією правової допомоги у рамках проекту «Забезпечення права на отримання медичної допомоги осіб, що є затриманими та перебувають в установах пенітенціарної системи» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Дії захисника із застосування  окремих заходів  кримінально-правового  впливу, із забезпечення доступу до належної медичної допомоги та у  кримінальному провадженні на підставі угод

Каскадні тренінги – навчальні заходи для адвокатів системи БВПД, що проводяться одночасно у всіх регіонах адвокатами-тренерами за визначеною тематикою. Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі. За підсумками каскадних тренінгів учасники, що прослухають повну програму, отримають сертифікати.
Така форма роботи, як каскадні тренінги, сприяє проведенню комплексного аналізу практики адвокатів, вчасного виявлення проблем, обміну досвідом, формування спільних стратегій і тактик захисту, визначення тематики наступних методичних рекомендацій тощо.