назад

Держслужбовці Рівненської РДА поглибили свої знання про безоплатну правову допомогу

    Фахівці системи БПД Рівненщини систематично проводять лекції для державних службовців області. На семінарах обговорюєтеся діяльність системи БВПД, її здобутки, новації а також проблемні питання. Так, цього разу до працівників Рівненської районної державної адміністрації  завітав заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Сергій Іллюк аби дати відповідь на ряд актуальних питань правового характеру, що стосуються роботи державного службовця.  

Під час інформаційного семінару заступник керівника  Регіонального центру ознайомив слухачів  із основними положеннями Закону  України «Про безоплатну правову допомогу», роботою  регіонального, місцевих центрів та бюро правової допомоги Рівненської області.  Окремо, він зупинився на новелах у законодавстві, що стосуються надання безоплатної правової допомоги соціально незахищеним категоріям населення. Після ж обговорення загальних положень роботи системи безоплатної правової допомоги Сергій Іллюк перейшов до питання розвитку правових компетентностей державних службовців, механізму реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу, алгоритму звернення до місцевих центрів та бюро. Також,  детально було обговорено Закони України «Про звернення громадян», «Про захист персональних даних» та «Про доступ до публічної інформації».

 

Сергій Іллюк для учасників семінару детально розповів про особливості роботи державних службовців з інформаційними запитами, в частині, що стосується обробки персональних даних. Також, з присутніми обговорено відмінності в поняттях публічна інформація та публічна інформація з обмеженим доступом ( конфіденційна, таємна, службова).

Окремо заслуговує на увагу і питання, захисту персональних даних. Законодавець визначив, що персональні дані – відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.  До таких даних відносяться і фото особи. Тому, Сергій Іллюк окремо наголосив на правових аспектах,які слід пам’ятати під час оприлюднення фото-,відео- матеріалів.

Учасники заходу активно ставили питання спікеру. Зокрема, у зв’язку з майбутньою оптимізацією роботи районних державних адміністрацій, а відповідно і звільнень, працівників також цікавило чимало актуальних питань щодо порядку скорочення, правового та соціального захисту безробітних.