назад
20.11.19

На Чортківщині проходить фестиваль документального кіно про права людини

Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA – це подія, яка об’єднує людей з різних міст України за переглядом та обговоренням документального кіно, де піднімаються на поверхню актуальні проблеми порушення прав людей в суспільстві, проводяться паралелі між минувшиною та сьогоденням.

В Чортківському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулася спеціальна подія Мандрівного фестивалю Docudays UA, участь у якій взяли активні жителі не лише Чортківського, а й сусідніх районів Тернопільської області. Захід провів голова громадської організації «Гельсінська ініціатива-ХХІ» Олександр Степаненко, координатор мандрівного кінофестивалю на Тернопіллі, за підтримки Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Захід розпочала директор Чортківського місцевого центру Марія Гамбаль презентацією діяльності місцевого центру та співпраці із нашими постійними партнерами, які активно беруть участь у правопросвітництві та забезпеченні доступу громадян до правової допомоги. Подякувала за спільну роботу партнерським громадським організаціям, працівникам суду, органів пробації, центру зайнятості, відділів ДВС та ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, що взяли участь у заході.

Цікавою для краян була ілюстрована презентація Олександра Степаненка, присвячена життю та діяльності Володимира Електоровича, українського адвоката, громадського та політичного діяча, офіцера армії ЗУНР та УНР, в’язня сталінських тюрем і таборів, який працював та проживав в м.Чорткові.

Далі учасники переглянули документальні фільми: “Чорний суботник”, “Без статусу.Україна”.Опісля відбулося обговорення фільмів та дискусія з питання захисту прав людини в Україні, значення правової освіти та свідомості населення.

Для тих, хто має бажання взяти участь у фестивалі, до кінця грудня Docudays UA проводить покази у 22-х областях України. Детальніше із анонсами можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю Docudays UA http://travelling.docudays.ua.

Окрема подяка за надане приміщення для проведення заходу Управлінню Державної казначейської служби України у Чортківському районі.

Єдинийтелефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).