назад

Для неповнолітніх Млинівщини та Радивилівщини запрацював мобільний пункт консультування

golovna

Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, ті, що перебувають у складних життєвих обставинах або постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів – особливо вразлива категорія громадян, з якими працюють не тільки вихователі, опікуни, але й психологи, реабіліотологи та лікарі. Діти повинні знати, що вони захищені державою і як ніхто інший мають право на правову допомогу кваліфікованих юристів.

Задля забезпечення доступу підлітків до безоплатної правової допомоги представники Дубенського місцевого центру відкрили мобільні пункти консультування на базі служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Млинівського та Радивилівського районів.

Упродовж двох днів спеціалісти місцевого центру Ігор Маркулич, Роман Дзецько та Марія Поволоцька проводили навчальні семінари для працівників цих служб на тему «Держава на захисті прав дітей-сиріт». Під час заходів обговорювалися норми та положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», що стосуються надання БПД вразливим категоріям громадян, висвітлення роботи Міністерства юстиції у цьому напрямку. Присутніх поінформували про роботу Дубенського місцевого центру та бюро правової допомоги, які зовсім скоро відчинять свої двері для жителів громад Радивилівського та Млинівського районів.

1

У свою чергу працівники служб та центрів Млинівщини та Радивилівщини розповіли про труднощі правового характеру, з якими вони мають справу при надані допомоги своїм підопічним. А таких підопічних на обліку в цих установах є більше сотні. Керівник однієї зі служб, Лариса Мельник, розповіла про проблему дитини, чиї батьки були позбавлені батьківських прав декілька років тому. Виникла ситуація щодо успадкування майна. Як, коли, яким чином це зробити? Спеціалісти центру надали правову допомогу у вирішенні цього питання, порадили, що і як потрібно вчинити.

На завершення зустрічей було узгоджено, що мобільні пункти консультування в цих установах будуть працювати щоквартально або за потребою.

Довідково. З 1 вересня безоплатна правова допомога стане ближчою в Млинівському та Радивилівському районах, де запрацюють бюро правової допомоги. Адреса в м. Радивилів – вул. Кременецькій, 52,  у смт. Млинів – вул. Поліщука, 18.

Дубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Дубно, вул. Грушевського, 171 Б, (район «5-та школа», поруч з міською поліклінікою) або за телефонами (03656) 2-10-05, (097) 009-47-03, (095) 947-34-95, (063) 965-85-50 (пн-пт. з 9-00 до 18-00).