назад
17.05.22

Для родин переселенців Кременчука провели правопросвітницький захід

«Україна – єдина країна!» – саме під таким гаслом, напередодні Міжнародного дня сім’ї, пройшов правопросвітницький захід для  родин, які вимушено покинули домівки через війну та знайшли прихисток у Кременчуці.

Створити атмосферу свята та подарувати гарний настрій    мали на меті організатори  заходу – Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  та патрульна поліція м. Кременчука.

Для дітей організували безліч заходів, в яких вони приймали участь спільно зі своєю родиною. Малювали, змагалися та креативили. Активну участь у різноманітних конкурсах приймали і дорослі. Цікавим та творчим був конкурс малюнків «візитівка моєї родини».

Але не лише розважали учасники заходу. А й мали змогу отримати корисну інформацію щодо надання домедичної допомоги, пригадати правила безпеки на дорогах, поговорити про права дітей та відповідальність батьків. Також дорослих поінформували про   можливість звернення до Кременчуцького місцевого центру для отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

«Введення воєнного стану не призводить до обмежень права громадян на безоплатну правову допомогу. Звернувшись до місцевих центрів та бюро правової допомоги, незалежно від місця реєстрації свого проживання, всі громадяни мають   можливість отримати  юридичні консультації з будь яких правових питань, а такі категорії як внутрішньопереміщені особи  та діти мають право на вторинну правову допомогу, що полягає у здійсненні представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складенні документів процесуального характеру.  У свою чергу громадяни України, що звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб, мають право на представництво інтересів з питань, пов’язаних з отриманням довідки про взяття на облік ВПО»,зазначила фахівчиня Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної  правової допомоги Альона Макаренко.

На завершення малеча отримала подарунки та солодощі, а команди були нагороджені почесними грамотами. Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук вул. Небесної Сотні,54; тел.: (0536) 75-75-20, 0635089705. Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00 без перерви. Субота, неділя — вихідний.