назад

Луцький місцевий центр відкрив дружні обійми для колеги з Донеччини

Війна внесла свої корективи у розмірене життя багатьох центрів правової допомоги та їх працівників. Дехто оперативно змінював графіки роботи, скасовував давно заплановані зустрічі та заходи, а дехто був змушений покинути не тільки своє робоче місце, а й домівку, збирати найнеобхідніше та швидко прямувати у безпечне місце.

Так, фахівчиня Торецького бюро правової допомоги Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Паршакова, внаслідок вторгнення російського агресора, вимушено полишила свій дім та повернулася з маленькою донькою на малу батьківщину – в місто Луцьк.

Втім, працівники системи безоплатної правової допомоги не з тих, хто в тяжкі часи дбає лише про власну безпеку.

Намагаючись відновити свою роботу, пані Світлана звернулась за допомогою до Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Вона розповіла, що, прибувши до Луцька, вже оформила статус внутрішньо переміщеної особи, а тому на власному досвіді знає як проходить процедура отримання статусу та належних виплат і готова поділитись ним й з іншими вимушеними переселенцями.

Після знайомства з колегами, Світлана отримала окреме робоче місце та підтримку працівників Луцького місцевого центру, аби мати можливість дистанційно продовжувати свою роботу в Торецькому бюро правової допомоги.

Сьогодні головний юрист сектору Торецьке бюро правової допомоги Світлана Паршакова спільно з фахівцями Луцького місцевого центру проводить правопросвітницькі заходи та здійснює консультування громадян у місцях масового перебування вимушено переміщених осіб у місті Луцьку.

законному чоловікові – право на усиновлення.