назад

Фахівці системи БПД беруть шефство над мешканцями шелтера для постраждалих від домашнього насильства: на Дніпропетровщини підписали відповідний Меморандум про співпрацю

В останній день січня завідувачка сектору «Новомосковське бюро правової допомоги» Тамара Білокінь від імені  Дніпровського місцевого центру з надання БВПД та голова громадської організації “Милосердя Новомосковськ”  Костянтин Горшков  підписали меморандум про співпрацю. Меморандум передбачає, зокрема, надання фахівцями бюро та МЦ усіх видів безоплатної правової допомоги підопічним даної ГО, що опинилися у скрутних життєвих обставинах, а саме є постраждалими від домашнього насильства та внутрішньо переміщеними особами.

Громадська організація “Милосердя Новомосковськ”  давно опікується  долями постраждалих від домашнього насильства. Саме для матерів з дітьми  й створювали спочатку шелтер з відповідними умовами для нормального життя у безпеці від кривдників. Але  з початком повномасштабного вторгнення армії РФ тут почали приймати й переселенців, у яких немає можливості себе забезпечити. Окрім даху над головою знедолені можуть отримати тут медичну та психологічну допомоги, а тепер, завдяки започаткованій співпраці з Дніпровським МЦ, ще й всебічну правову підтримку.

Категорії питань, які хвилюють підопічних ГО “Милосердя Новомосковськ»,  різноманітні: розірвання шлюбу та стягнення аліментів з чоловіка-кривдника, визначення місця проживання дитини з другим із батьків, відновлення втрачених документів, отримання грошових виплат на проживання ВПО та оформлення допомоги від міжнародних організацій. Допоможемо усім без виключення юридичними порадами безпосередньо в організації, або на прийомі у бюро, якщо необхідне буде складення процесуальних документів або представництво інтересів у суді», – зазначає завідувачка сектору «Новомосковське бюро правової допомоги» Тамара Білокінь.

І вже у день підписання Меморандум почав діяти. Фахівчиня системи БПД розповіла 25-ти мешканцям шелтеру  про порядок надання безоплатної правової допомоги, права ВПО та постраждалих від домашнього насильства. Після отримання загальної інформації та відповідей на короткі запитання у кожного з людей, що опинилися у скрутних життєвих обставинах  була змога особисто поспілкуватися з юристом в окремій кімнаті.

Люди потрапляють до нас розгубленими та беззахисними.  Тому намагаємося всебічно їм допомогти. Добре розуміємо, що  з юридичні проблеми – царина відповідних фахівців. Тому й вирішили запровадити співробітництво з системою безоплатної правової допомоги. І у перший же день зрозуміли, що вчинили правильно. Пані Тамара не тільки надала слушні поради нашим підопічним, а й суттєво підтримала їх морально. Маємо хороші передчуття стосовно цього співробітництва,” – зазначив керівник ГО “Милосердя Новомосковськ» Костянтин Горшков.