назад

Фахівці системи БПД на Чернігівщині долучилися до навчальних заходів для юристів Державної спеціальної служби транспорту

Про можливості системи безоплатної правничої допомоги у сфері захисту прав людини загалом і військовослужбовців зокрема, доступ до її послуг та про зміни в українському законодавстві говорили під час навчального заходу для представників юридичної служби Державної спеціальної служби транспорту з усіх регіонів України.

Директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко, долучившись до навчальних зборів з питань правового забезпечення діяльності підрозділів служби, розповіла як система БПД може допомогти вирішувати правові проблеми військовослужбовців та членів їхніх сімей, про розгалужену мережу регіональних офісів — бюро правової допомоги та яким чином можна звертатися за правничою допомогою через дистанційні сервіси.

Вона акцентувала увагу на низці змін, які зокрема стосуються  Закону України «Про безоплатну правничу допомогу». Вони розширюють перелік категорій осіб, які можуть звернутися до системи безоплатної правничої допомоги та спрощують механізм надання такої допомоги.

«Незважаючи на виклики сьогодення, ми вважаємо своїм обов’язком максимально швидко інформувати громадян про розвиток системи безоплатної правничої допомоги та зміни у законодавстві. Особливою складовою цього процесу є діалог з представниками юридичних служб, які використовують нові знання у своїй роботі та доносять потрібну інформацію до своїх колективів», — зазначила Ірина Протченко.

Тож, юристи різних підрозділів Державної спеціальної служби транспорту, отримавши вичерпну інформацію про діяльність системи БПД та її послуги, зможуть забезпечити доступ до безоплатної правничої допомоги військовослужбовцям своїх підрозділів, поширюючи інформацію про можливі механізми звернення до юристів бюро правової допомоги.

Крім цього, під час зустрічі військовослужбовці отримали відповіді на найбільш поширені правові питання, які стосуються отримання посвідчення учасника бойових дій та правової допомоги сім’ям загиблих захисників та захисниць.

Довідково. Державна спеціальна служба транспорту є спеціалізованим військовим формуванням, що входить до системи Міністерства оборони України, призначеним для забезпечення стійкого функціонування транспорту в мирний час та в особливий період.