назад

Фахівці системи БПД на Харківщині допомагають громадянам безкоштовно отримати дрова

З початком зими до Коломацького бюро правової допомоги Богодухівського місцевого центру звертаються місцеві жителі та переселенці з питаннями, що стосуються соціального захисту населення. Зокрема, й за роз’ясненням порядку та підстав безкоштовного забезпечення дровами.

Усім таким клієнтам співробітники бюро надають письмові консультації. Допомагають написати заяви до Коломацької селищної ради про надання безкоштовно дров у визначених рішенням Уряду об’ємах і сформувати необхідний пакет документів.

Коломацьке бюро правової допомоги співпрацює із селищною радою, у тому числі інформуючи місцевих жителів і переміщених осіб про затверджений радою порядок першочергового забезпеченню деревиною. Головний юрист бюро Юрій Межерицький взяв участь у зустрічі з Коломацьким селищним головою Володимиром Гуртовим і лісничим Коломацького лісництва ДП «Жовтневий лісгосп» Володимиром Назаренком. Очільник територіальної громади детально розповів про забезпечення жителів громади та вимушених переселенців, які мешкають на території Коломацької селищної ради, безкоштовними дровами для опалення житла.

Інформація з перших вуст допоможе фахівцям бюро якнайточніше інформувати клієнтів з цього питання.

Довідково

Щоб кожна сім’я мала можливість обігріти оселю протягом осінньо-зимового періоду, за рішенням Уряду жителі територій, які найбільше постраждали від російської агресії, у тому числі Харківської області, отримують дрова для опалення.

Зокрема, безоплатно забезпечують паливом такі категорії громадян:

– одиноко проживаючі особи/подружжя похилого віку;

– одинокі батько чи мати, які мають на вихованні дітей віком до 14 років;

– ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС;

– сім’ї, до складу яких входять: особи з інвалідністю I групи; діти з інвалідністю підгрупи «А»; лише непрацездатні особи (діти, пенсіонери, особи з інвалідністю);

– сім’ї, в яких виховується троє та більше дітей, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

– сім’ї, які отримують державну соціальну допомогу як малозабезпечені;

– сім’ї загиблих та поранених військовослужбовців (учасників бойових дій), які брали участь у воєнних діях та померли внаслідок отриманого поранення в результаті військової агресії рф (незалежно від системи опалення).

При визначенні домогосподарств, які потребують забезпечення деревиною паливною, враховуються виключно ті, що не забезпечені іншими системами опалення, окрім дров’яної, та не отримували безкоштовно допомогу (від благодійних, релігійних організацій тощо) у вигляді деревини паливної. Виняток – сім’ї загиблих та поранених військовослужбовців (учасників бойових дій), які брали участь у воєнних діях та померли внаслідок отриманого поранення в результаті військової агресії рф.