назад

Фахівці системи БПД на Долинщині продовжують інформувати та консультувати ВПО

 

Система безоплатної правової допомоги  на Прикарпатті не залишає поза увагою громадян, що потребують правової поради під час війни.

Йдучи на зустріч до людей, враховуючи пріоритетні необхідності, працівники системи БПД долучились до роботи Пункту Координування дій м. Долина (Просвіта) допомога армії та переселенцям для того, щоб наші українці, які прибули з території активних воєнних дій, мали можливість отримати якісну та змістовну правову допомогу з питань, що їх цікавили.

У січні фахівці Долинського бюро правової допомоги та центрального офісу Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правові допомоги  долучились до роботи волонтерів Долинщини, які об’єднали місцеві громадські організації та підприємців регіону нашого краю, що дало можливість переселенцям отримати юридичну допомогу і  зареєструватись для отримання матеріальної допомоги за рахунок міжнародних гуманітарних програм.

Під час зустрічі усі присутні мали можливість отримати правові консультації з питань, які їх турбують. Внутрішньо переміщених осіб цікавило право на підвищення до пенсії при переїзді до гірського населеного пункту. Юрист Долинського бюро правової допомоги Галина Стефанишин розповіла про порядок отримання підвищення до пенсії громадянами, які проживають у гірських регіонах, у тому числі – внутрішньо переміщені особи.

«Для отримання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам необхідно подати заяви про надання допомоги до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад, уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, центру надання адміністративних послуг або подати заяву в електронній формі з використанням мобільного додатка Єдиного державного веб-порталу електронних послуг», – зазначив начальник відділу безоплатної правової допомоги Калуського місцевого центру з надання БВПД Орест Жидан.

Пані Оксана із Херсонщини звернулася до юристів із питанням щодо прийняття спадщини в умовах воєнного стану. Юрист Віктор роз’яснив, що в умовах воєнного або надзвичайного стану спадкова справа заводиться за зверненням заявника будь-яким нотаріусом України, незалежно від місця відкриття спадщини.

Також фахівці надали іншим присутнім правові консультації з питань, що їх цікавили, а саме з питань адміністративного, пенсійного, спадкового, трудового права та соціального забезпечення. Присутнім роздано інформаційно-тематичні буклети про систему безоплатної правової допомоги з контактними телефонами бюро та місцевого центру.

 

Як отримати безоплатну правову допомогу

 

Зателефонувати до контактного центру системи БПД за номером 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).

Номер для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку).

Юристи працюють на лінії щодня: понеділок – п’ятниця з 08:00 до 19:00; субота, неділя з 09:00 до 18:00.

Контактні дані бюро правової допомоги, офіційний сайт та інші сервіси доступу до безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua