назад

Фахівці Бердянського МЦ у досудовому порядку вирішили спір щодо поновлення на роботі учасника АТО

trudovi-prava-pic


Фахівці Бердянського місцевого центру вкотре довели, що навіть найзаплутаніші та складні справи можна вирішити в досудовому порядку, що дозволяє значно заощадити клієнту час, кошти, вберегти його нервову систему й найголовніше – досягти бажаного результату.

       Навесні цього року до Бердянського МЦ звернувся військовослужбовець, який за контрактом проходив службу у лавах Збройних Сил України. До початку своєї військової кар’єри він працював на місцевому комунальному підприємстві «Міськводоканал». Після початку несення ним військової служби, керівництво підприємства, з яким чоловіка пов’язували трудові відносини, недовго думаючи, всупереч чинного законодавства, його звільнило не здійснивши при цьому повний розрахунок.

       Дізнавшись про звільнення, військовослужбовець, перебуваючи у відпустці, звернувся за допомогою до фахівців Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Близько місяця співробітники центру вели перемовини з адміністрацією комунального підприємства, також було складено та спрямовано декілька запитів, звернень та скарг.

       Спільно з Департаментом з питань військово – соціального забезпечення, соціального захисту військовослужбовців Міністерства оборони України, спеціалісти центру доводили керівництву КП «Міськводоканал» інформацію щодо незаконності їх дій та закликали поновити чоловіка на роботі й сплатити середню заробітну плату за час проходження служби за контрактом.

       Повністю заплутавшись та не знаючи що робити, юридична служба підприємства звернулася до адміністрації Президента України з проханням надати фахові роз’яснення щодо зазначеної ситуації.  Отримавши відповідь, в якій підтверджувались законність вимог військовослужбовця, керівництву КП «Міськводоканал» нічого не залишилось, як поновити чоловіка на роботі та сплатити йому всі належні виплати.

     Таким чином, співробітники Бердянського МЦ вкотре відстояли права та законні інтереси, зумівши вирішити спір в досудовому порядку. 

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).