назад

В Одесі презентували Віртуальний консультаційний центр для внутрішньо переміщених осіб

colcentr VPO 219 травня 2017 року в Одесі у конференц-залі  Impact Hub Odessa  (м. Одеса, вул. Грецька, 1а) відбулася презентація Віртуального консультаційного центру з надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Захід проводиться благодійною організацією «Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє» у партнерстві із Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні. На заході були присутні представники Регіонального та Другого місцевого центру з надання БВПД.

Безкоштовний Віртуальний консультаційний центр для ВПО відкрив Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» в рамках проекту Українська ініціатива Зміцнення Громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

З травня 2016 року Віртуальний консультаційний центр працює за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в рамках Проекту «Підтримка українських громад у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб».

Мета роботи Віртуального консультаційного центру – якісна безкоштовна правова онлайн-допомога внутрішньо переміщеним особам та учасникам АТО. Суть проста – можливість отримати якісну юридичну консультацію віддалено, по Skype.  Де б не знаходилася людина, скориставшись телефоном або ноутбуком, вона може безкоштовно отримати якісну правову консультацію у юристів.

Координатор Віртуального консультаційного центру Олена Манько повідомила присутнім, що за допомоги Віртуального правового центру юристи ВБФ “Горєніє” щомісячно надають тисячі безоплатних правових консультацій через Skype, Facebook, Viber, телефони гарячої лінії та електронну пошту. Цільовими регіонами є Дніпропетровська, Запорізька, Донецька, Харківська області. Відтепер робота Центру поширюється на Одесу та Одеську область.

На заході Олена Манько надала присутнім покрокове пояснення, як зв’язатися з юристом через віртуальні інструменти, навела статистику роботи центру, а також здійснила тестовий дзвінок до юриста Віртуального консультаційного центру.  

colcentr VPO 2

colcentr VPO 1

colcentr VPO 3

Skype-контакти юристів:

Дніпропетровська область: yurist.gorenie.dp

Запорізька область: yurist.gorenie.zp

Донецька область: yurist.gorenie.dn

Харківська область: yurist.gorenie.kh

Гаряча лінія та Viber для усіх регіонів: 050 044 56 01.

Гаряча лінія:

Kyivstar: 068 569 93 06

MTC: 066 355 52 46

Lifecell: 073 106 34 67

Крім того, Skype- точки доступу є в усіх базових центрах зайнятості Дніпропетровської області, а також у центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Запорізької області.

Віртуальний правовий центр працює в будні дні з 9.00 до 17.00.