назад

Фахівці системи БПД взяли участь у розширеному засіданні колегії ГТУЮ

kolegi  У п’ятницю, 26 січня, відбулось розширене засідання колегії Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, на якому були презентовані підсумки діяльності управління у 2017-му році та окреслені основні пріоритети на 2018-й рік. У засіданні під головуванням начальника ГТУЮ Руслани Натуркач, взяли участь представники структурних підрозділів управління юстиції, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Василь Попадинець, заступник директора Лариса Фучко, керівники Мукачівського, Ужгородського та Хустського місцевих центрів з надання БВПД.

    Про проведену роботу ГТУЮ з питань державної реєстрації нормативно-правових актів, правової робот, правової освіти та систематизації законодавства, виконання міжнародних договорів України про правову допомогу у цивільних, сімейних, кримінальних справах, діяльність регіонального відділення Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав лдини, кадрової роботи, з питань аудиту та запобігання корупції та ін. присутніх поінформував перший заступник начальника ГТУЮ Іван Алмаші.
   Мар’яна Готра, заступник начальника ГТУЮ з питань держреєстрації – начальник Управління державної реєстрації, ознайомила членів колегії та запрошених на засідання з ключовими показниками діяльності управління юстиції з питань державної реєстрації упродовж минулого року.

kolegi 1
   Про роботу органів державної виконавчої служби звітував заступник начальника Управління – начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби Віктор Овчінніков, а начальник відділу з питань нотаріату Ю.Савчук ознайомив присутніх із результатами діяльності органів нотаріату.
  Директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Попадинець, ознайомив учасників заходу з окремими результативними показниками діяльності центрів з надання БВПД у Закарпатській області, зазначивши, що Регіональним центром видано 2960 доручень адвокатам для надання клієнтам безоплатної вторинної правової допомоги, а за 2017-й рік місцевими центрами та бюро правової допомоги було зареєстровано 11201 звернення громадян, за результатами розгляду яких видано 1384 доручення адвокатам для представлення інтересів клієнтів та 250 наказів на представництво інтересів клієнтів працівниками місцевих центрів. Також В.Попадинець поінформував присутніх про активну право просвітницьку роботу, які проводять фахівці центрів та бюро правової допомоги, та закликав до активної співпраці у реалізації право просвітницького проекту «Я маю право!», основною метою якого є підвищення правосвідомості громадян та формування нової правової культури в суспільстві. Одним із ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту, є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.
   У завершальному слові керівниця ГТУЮ у Закарпатській області Руслана Натуркач акцентувала на необхідності об’єднання зусиль усіх органів системи юстиції та безоплатної правової допомоги в реалізації проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!».