назад

«Мобільний офіс» з безоплатною правовою допомогою завітав до мешканців селища Біляєве

виза мобільний.1У січні, в селищі Біляєве Покровського району міста Кривого Рогу, запрацював «мобільний офіс» адміністративних послуг міськвиконкому до складу якого увійшли і юристи Другого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. «Мобільний офіс» – спеціально обладнаний автобус, свого роду «кабінет на колесах», з кількома обладнаними місцями для прийому населення фахівцями різних державних, місцевих та комунальних та інших установ.

Вперше жителі невеличкого населеного пункту, значно віддаленого від адміністративного центру міста, отримали можливість скористатись правовою допомогою безпосередньо за місцем свого проживання. Цього разу на замовлення самих громадян до складу «мобільного офісу» було запрошено й фахівців системи БПД, а саме начальника відділу правової інформації та консультацій Дмитра Панченко. Під час виїзного прийому правник надав 7 правових консультацій з сімейного, соціального, житлового й майнового права та питань пенсійного забезпечення.

«Зважаючи на великий географічний «розмах» Кривого Рогу (адже довжина міста – 150 км), робота таких виїзних пунктів дуже актуальна, – зазначив фахівець центру. – А сьогодні вони тим більш доречні, оскільки через несприятливі погодні умови більшість жителів (як правило – пенсіонерів) не мають змоги особисто приїхати до місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги».

Мешканці селища Біляєве висловили подяку за можливість отримати якісну правову консультацію у юриста, не гаючи час на поїздки та пошуки фахівців. Надалі виїзні прийоми правників місцевого центру у складі «мобільного офісу» муніципального ЦНАПу планується зробити регулярними. Мобільний офіс муніципальних послуг буде здійснювати на постійній основі виїзні прийоми замовників послуг на території Кривого Рогу у віддалених мікрорайонах та селищах міста відповідно до затвердженого графіку, складеного за їх заявками. 

Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу для захисту своїх прав можна в центрах/бюро правової допомоги, адреси яких можна дізнатись за телефоном єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово, безкоштовно).

{gallery}news/2018/01/8{/gallery}