назад
29.07.22

Французьким журналістам – про систему БПД Полтавщини

У зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну увага світової спільноти як ніколи прикута до нашої держави. Світові лідери та громадяни з різних країн та континентів підтримують нашу державу та наших співвітчизників. Світові медіа висвітлюють події, які відбуваються в Україні та інформують людей про те, як ми боронимо нашу країну, свободу, наші землі, як ми живемо в умовах воєнного стану.

27 липня у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області відбулася зустріч директора Регіонального центру Олександра Черчатого та представників французького видання «Le Figaro». Під час зустрічі представники ЗМІ дізналися про те як система безоплатної правової допомоги працює в умовах воєнного стану як вона захищає права затриманих громадян.

“З першого дня вторгнення система безоплатної правової допомоги не припиняла своєї роботи і продовжувала працювати у напрямі захисті прав громадян. Першочерговим питанням стало інформування населення про їх права в умовах воєнного стану, законодавчі новації, надання правових консультацій в режимі телефонного зв’язку.” – резюмував очільник Регіонального центру.

Під час зустрічі з представниками ЗМІ адвокат Ольга Шеховцова розповіла про особливості захисту осіб в умовах воєнного стану, в тому числі у справах про державну зраду, як адвокати працюють з такими клієнтами, особливості їх розгляду.