назад

Хаб «ЯМаріуполь» відтепер і в Тернополі: працівники системи БПД долучаються до ініціативи, спрямованої на допомогу переселенцям

Через воєнні дії на території України тисячі наших громадян покинули свої домівки та переїхали в більш безпечні місця. В такій ситуації в людей виникає безліч питань, в тому числі правового характеру. Фахівці системи безоплатної правової допомоги Тернопільщини активно долучаються до ініціатив, які спрямовані на всебічну підтримку та допомогу вимушеним переселенцям.

Тернопіль став дванадцятим містом, в якому розпочав свою роботу гуманітарно-інформаційний хаб «ЯМаріуполь». Центр відкрили за підтримки українських та міжнародних партнерів. Тут жителям Маріуполя надаватимуть психологічну, юридичну, медичну та гуманітарну допомогу. Понад 600 маріупольців, які наразі проживають в Тернополі,  відтепер зможуть отримати допомогу в даній організації.

«Оскільки у внутрішньо переміщених осіб виникає багато питань юридичного спрямування, то організація спільних правопросвітницьких заходів, розміщення інформаційних матеріалів на базі хабу допоможе людям, які постраждали внаслідок бойових дій, відновити свої права. Ми домовилися про підписання Меморандуму, на підставі якого юрист центру «ЯМаріуполь» буде перенаправляти переселенців до Тернопільського місцевого центру з надання БВПД» – коментує директор місцевого центру Юрій Гордєєв.

Гуманітарно-інформаційний хаб працює за адресою: площа Героїв Євромайдану, 9. Бажаючі можуть отримати консультацію юриста та представництво інтересів в суді.