назад

Інформаційний онлайн-захід про систему БПД

Майбутні кваліфіковані юристи, починаючи зазвичай зі студентської лави, приймають активну участь як навчальному процесі, так і у соціальному житті, здобуваючи та згодом застосовуючи безцінні знання та досвід.

З метою надання необхідної методичної і теоретичної підтримки студентам II курсу Юридичної клініки «Право і практика» Білоцерківського національного аграрного університету Ольга Настіна разом із заступником директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області (далі – Центр) Олександром Дегтярем 8 лютого 2022 року провели інформаційний захід на тему: «Поняття і структура Регіонального центру у Київській області».

Насамперед, студенти дізналися про історію створення системи безоплатної правової допомоги в Україні, її структуру у Київській області, нормативно-правове регулювання діяльності, електронну базу та веб-портал.

Інформація про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну допомогу, механізм звернення громадян до місцевого центру та бюро задля отримання первинної та вторинної правової допомоги – все це важлива основа, яка закладається у свідомість майбутніх спеціалістів.

«З 1 лютого 2022 року оптимізовано роботу чергової частини Центру – зазнав змін алгоритм інформування про затримання осіб, а також направлення постанов/ухвал про залучення захисника для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії до Регіонального центру» – зауважив Олександр Дегтяр.

Майбутнім правникам структуровано правові послуги, що надаються Центром. Серед них, зокрема:

  • захист;
  • здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
  • складення документів процесуального характеру.

Окрему увагу приділено механізму перегляду вироку засудженої особи. Заступник директора Центру пояснив, що засуджений через адміністрацію установи, у якій відбуває покарання, подає заяву про перегляд вироку у письмовій формі на адресу Регіонального центру. Після цього заява реєструється, видається доручення черговому адвокату, який надалі представляє інтереси засудженого в органах судової влади.

У цілому, учасники заходу активно вели дискусії, обговорювали проблемні питання, що беззаперечно позитивно відобразиться на рівні їхніх знань та обсязі практичних навичок.