назад
03.08.22

Коло партнерів Регіонального центру з надання надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області розширюється

До числа партнерів системи БПД долучився і  Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка. Сьогодні установи  підписали Меморандум про співпрацю. Документ має на меті сприяти  консолідації зусиль, спрямованих на захист, дотримання та забезпечення гарантій державного захисту конституційних прав і свобод громадян, зокрема права осіб на безоплатну вторинну правову допомогу.

Угоду своїми підписами закріпили очільник системи БПД області Олександр Черчатий та ректор Полтавського національного  педагогічного університету  ім. В.Г. Короленка Марина Гриньова.

Меморандумом передбачається співпраця щодо проведення комунікативних, правопросвітницьких заходів,  організацій роботи консультаційних пунктів, надання правової  допомоги  студентах, викладачам ВУЗу,  ВПО,  які перебувають у місті,  сприяння підвищенню рівня правової інформованості громадян і трудових колективів з питань реалізації та захисту їхніх прав та свобод.

      “В умовах  сьогодення питання правової обізнаності набуває особливого змісту, адже з введенням воєнного стану в Україні законодавча база постійно змінюється і вимагає того, щоб постійно тримати руку на пульсі законодавчих новацій. Тому об’єднання зусиль системи БПД та навчального закладу дозволить значно розширити можливості для підвищення правової обізнаності громадян регіону.” – резюмував очільник Регіонального центру Олександр Черчатий.

Під час підписання Меморандуму учасники зустрічі дізналися про те, як система безоплатної правової допомоги Полтавщини працює в умовах воєнного стану, як комунікує з партнерами, як можна отримати послуги системи БПД та кому вони надаються.