назад
03.08.22

Троє киян долучилися до волонтерської спільноти системи БПД у столиці

Воєнний стан та складна економічна ситуація в державі активізували українців з чіткою громадянською позицією, що призвело стрімкого розвитку волонтерства в різних сферах життя суспільства. Розуміючи зростаючий попит на правову інформацію та юридичну допомогу, троє киян долучилися до волонтерської спільноти системи безоплатної правової допомоги у столиці.

Майбутні волонтери пройшли довгий шлях аби отримати свої посвідчення волонтера. Так, вони успішно пройшли дистанційний курс «Основи волонтерської діяльності» та довели серйозність своїх намірів під час співбесіди з директорами київських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Розпочав співпрацю з Правобережним київським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги студент університету «Україна», який опановує професію журналіста  Дмитро Іщенко. Він ініціативний та вмотивований на допомогу людям українець, громадський активіст, який долучається до проведення громадських та суспільних компаній.

З системою безоплатної правової допомоги познайомився ще в дитинстві, коли Броварський місцевий центр з надання БВПД допоміг Дмитру в судовому порядку отримати Свідоцтво про народження.

Свого часу фахівці системи БПД допомогли мені, а сьогодні я хочу допомогти системі стати ближчою до кожної людини, яка опинилася в біді. Бо я на власному досвіді знаю, як спеціалісти допомагають людям, які опинилися в складних життєвих обставинах», – волонтер Дмитро Іщенко.

Наразі Дмитро планує долучатися до проведення правопросвітницьких кампаній, а також готувати інформаційно-публіцистичні статті про систему безоплатної правової допомоги.

Фахівці Лівобережного київського місцевого центру з надання БВПД також залучили до волонтерської діяльності двох активних та вмотивованих студентів-правників Сергія Ланкіна та Івана Пономарьова, які планують допомагати центру налагоджувати нові партнерські зв’язки, готувати правові консультації та інформувати киян про можливості системи БПД у сфері захисту прав людини.

Так, Сергій Ланкін має досвід роботи помічником адвоката, є членом добровольчого формування територіальної громади та бажає висвітлювати актуальні правові питання, зокрема, які стосуються застосування зброї членами добровольчих формувань.

 Сьогодні, в умовах повномасштабної війни на території нашої держави, число українців, які мають нагальну потребу в різного роду правничій допомозі значно зросло. Саме ця обставина і людське бажання просто бути корисним і допомагати в такий складний час мотивувала мене долучитися до волонтерського руху, – волонтер Сергій Ланкін.

Нагадуємо, що бажаючі взяти участь у проекті «Волонтер БПД» ще можуть долучитися до суспільно корисної діяльності.