назад

Нов інформаційні листівки для осіб, що постраждали від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом поширені в Узинській ОТГ

Інформаційні листівки, розроблені за підтримки проєкту «Супровід урядових реформ в Україні», розповсюджено в Узинському відділенні поліції Білоцерківського територіального підрозділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, у відділі праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Узинської міської ради.
Останній приймає вимушених переселенців та надає максимальну підтримку внутрішньо переміщеним особам від місцевої влади в межах Узинської територіальної громади.

Буклети містять чіткий алгоритм дій, варіанти отримання допомоги, перелік спеціалізованих служб підтримки для постраждалих осіб, а також відповідні номери телефонів.

Починаючи із травня 2022 року до категорій осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу, на законодавчому рівні відносяться люди, що постраждали від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом.

У кримінальних провадженнях, розпочатих за фактом вчинення сексуального насильства, для постраждалих забезпечується правова допомога для представництва у судах, складення документів процесуального характеру.

Фахівчиня Регіонального центру з надання БВПД у Київській області Антоніна Господаренко під час правопросвітницьких консультувань на території Узинської територіальної громади роз’яснила як отримати безоплатну правову допомогу вищезазначеним суб’єктам права на БПД, а також як отримати медичну та психологічну допомогу.