назад

Команда закарпатської юстиції та системи БПД консультує мешканців Виноградівщини

vynogr 6    У четвер, 16 серпня, начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Євген Когутич, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Попадинець та директор Хустського місцевого центру з надання БВПД Аліса Богдан провели прийом громадян у Виноградівському бюро правової допомоги та Новосільській сільській раді.

    Місцевим мешканцям було надано юридичні консультації з питань соціального забезпечення, спадкового та цивільного права. Зокрема, було роз’яснено щодо порядку отримання соціальної допомоги як дітям-війни, оформлення спадкових прав та зняття арешту з майна тощо. Одному клієнту фахівці допомогли в написанні заяви для отримання одноразової грошової допомоги особі з інвалідністю. 

vynogr 4
    У рамках виїзного прийому було проведено зустріч із представниками громадської організації «Романо бахтало дром» з питань налагодження співпраці з населенням ромської національності.

vynogr 3
   Представники закарпатської юстиції та системи #БПД також поінформували місцевих мешканців про їхнє право на безоплатну правову допомогу, он-лайн сервіси Міністерства юстиції, реалізацію загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», основне завдання якого є підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності громад захищати свої права та надали їм інформаційні матеріали.

vijizn vynogr 1
    Цього ж дня виїзний прийом громадян у Монастирецькій сільській раді провів начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання #БВПД Хустського місцевого центру Михайло Худинець. Упродовж прийому 6 громадян отримало консультації та детальні роз’яснення з питань соціального забезпечення, земельного, а саме усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та ін.
    Крім того, жителів села #Монастирець було поінформовано куди звертатися за безоплатною правовою допомогою, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу тощо, а також про реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та інформаційну кампанію «#СтопНасильство».