назад

Консультування засуджених осіб

24 лютого на виконання Плану заходів з реалізації положень Меморандуму про співпрацю між Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України, Державною установою “Центр пробації” та Координаційним центром з надання правової допомоги на 2020 рік, працівником Драбівського бюро правової допомоги Сергієм Михликом, спільно з начальником Драбівського районного сектору пробації Іваном Тищенком, проведено консультування осіб, які відбувають покарання не пов’язані з позбавленням волі.

Під час консультування присутніх ознайомлено з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», категоріями осіб, які можуть бути клієнтами системи БПД, порядком надання правової допомоги, роз’яснено у чому полягає відмінність первинної та вторинної правової допомоги.

Повідомлено, що засуджені особи, які перебувають на обліку в установі системи пробації та потребують представництва своїх інтересів у суді, однак не мають достатніх для цього фінансових можливостей, мають право звернутися до центру правової допомоги та безоплатно отримати допомогу кваліфікованого адвоката або юриста.

Під час роботи дистанційного пункту за правовою допомогою звернулося четверо засуджених, яких цікавили питання щодо порядку розірвання шлюбу, прийняття спадщини, безоплатної приватизації земельної ділянки тощо. Фахівцем бюро надано консультації згідно чинного законодавства.

Наприкінці заходу повідомлено про Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України). Зателефонувавши за яким громадяни можуть дізнатися адреси центрів/бюро правової допомоги  у всіх регіонах України і отримати правові консультації фахівців.