назад

Консультування затриманих осіб, які перебувають у Черкаському СІЗО

2 червня 2022 року начальником відділу Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області Аллою Ястремською та заступником начальника відділу Черкаського місцевого центру з надання БВПД Тамілою Данько проведено, в рамках роботи пункту доступу до правової допомоги, консультування затриманих осіб, які перебувають у Черкаському СІЗО.

Фахівці системи БПД розповіли про основні положення законодавства про безоплатну правову допомогу, ознайомили з порядком звернення по таку допомогу та призначенням адвоката Регіональним центром під час затримання, на стадії досудового розслідування та судового провадження.

Поінформовано, як можливо отримати безоплатну правову допомогу у справах, які розглядаються у порядку цивільного та адміністративного судочинства.

Висвітлено питання реалізації Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення, участі у ній.

Затримані, що перебувають у Черкаському СІЗО, мали змогу не лише дізнатися про свої права, але й отримати індивідуальні юридичні консультації.