назад

Співпраця соціальних працівників громад зі системою БПД на Івано-Франківщині

Днями в Івано-Франківську відбувся міжобласний семінар-тренінг на тему «Про соціально-психологічну допомогу особам, які перебувають у кризових ситуаціях в результаті військових дій», участь у якому взяв заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук.

Учасників семінару привітали заступник голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Людмила Сірко та директор обласного центру соціальних служб для сім’ї та молоді Ростислав Микитюк.

«З перших днів війни соціальні, медичні працівники, психологи та волонтери Прикарпаття надають медико-психологічну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, які прибувають до нас. Наша роль  – надати максимальну підтримку переселенцям, які приїжджають до нашої області із зони бойових дій», ˗ наголосила Людмила Сірко, вітаючи організаторів та учасників сьогоднішнього семінару-тренінгу.

 

Психологи і соціальні фахівці територіальних громад розглянули питання надання першої психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також вивчили особливості комунікації з людьми із інвалідністю та  особами , які постраждали від насильства. Йшлося і  про формування навичок використання психологічних інструментів роботи з дорослими людьми, дітьми, які перебувають у стадіях кризи внаслідок військових дій. Обговорювали і навички фахівців працювати у колективі, допомагати колегам та надавати емоційну підтримку.

«З початку війни на Прикарпаття прибуло велика кількість внутрішньо переміщених осіб, сімей з дітьми, інвалідів, інших категорій людей. З ними приходиться щоденно працювати соціальним та медичним працівникам, психологам, іншим працівникам ОТГ. Також активізувався волонтерський рух, громадське життя в громадах. Саме тому, велику увагу роботі з ВПО в Івано- Франківській області приділяється фахівцям БПД: юридичний супровід дуже важливий, робота консультативних пунктів при штабах та центрах по роботі з евакуйованими людьми, ЦНАПах. Велика вдячність обласному центру соціальних служб сім’ї та молоді за співпрацю», ˗ зазначив у власному виступі заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук.