назад

Контакт-центр системи БПД: нові виклики в умовах воєнного часу

У 2022 році єдиний номер контактного центру системи БПД 0 800 213 103 в умовах воєнного стану став для громадян України одним із найзручніших способів отримання правової інформації та підтримки. Торік на правову «гарячу» лінію надійшло понад 313 тис. дзвінків, надано понад 277 тис. юридичних консультацій та правової інформації. А загалом, починаючи з жовтня 2015 року, на номер 0 800 213 103  надійшло 2,5 млн. дзвінків.

Працює контакт-центр системи БПД без вихідних (у будні з 8:00 – 19:00, у вихідні з 9:00 – 18:00) на базі Регіональних центрів з надання БВПД у Чернівецькій та Сумській областях. Також, відколи почалося повномасштабне вторгнення росії на територію нашої держави, до телефонного консультування громадян, долучилися й юристи місцевих центрів з надання БВПД із різних куточків України.

За словами начальниці відділу забезпечення роботи контактного центру Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Ольги Волощук, у 2022 році в середньому юристи кол-центру щодня опрацьовували понад півтисячі дзвінків.

«Людей у цей надзвичайно складний воєнний рік часто цікавили не тільки правові запитання. Приміром, чимало громадян запитували, як їм евакуюватися з місць ведення бойових дій, як отримати гуманітарну та психологічну допомогу, де знайти житло, харчі… Тому «гаряча» лінія системи БПД для багатьох додзвонювачів у 2022 році стала своєрідним телефоном довіри», – зазначила Ольга Волощук.

Найчастіше у 2022 році люди телефонували на 0 800 213 103 з Київської, Дніпропетровської, Львівської, Харківської, Одеської та Вінницької областей. Серед топ-10 запитань від клієнтів контакт-центру:

– Отримання державних допомог, виплат, компенсацій.
– Питання, пов’язані з військовою службою.
– Стягнення та утримання аліментів.
– Укладання, виконання, розірвання договорів та визнання їх недійсними.
– Перетин державного кордону в умовах воєнного стану.
– Зняття арешту з рахунків боржників.
– Прийняття спадщини під час воєнного стану.
– Оформлення документів для перебування на території України.
– Оскарження рішень, дій та бездіяльності органів державної влади та місцевого самоврядування.
– Державна реєстрація актів цивільного стану в умовах воєнного стану (реєстрація народження, смерті, одруження, розірвання шлюбу).

Крім того, додзвонювачі часто запитували у юристів контакт-центру довідкову інформацію про контакти профільних установ та організацій, а також контакти центрів з надання БВПД.

Нагадуємо, що контакт-центр системи БПД за номером 0 800 213 103 щодня на зв’язку, в будні з 08:00 до 19:00 та вихідні з 09:00 до 18:00. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні. Для дзвінків з-за кордону номер +38(044) 363 10 41 (вартість за тарифами оператора).