назад

Керівники регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській, Рівненській, Житомирській та Львівській областях вчергове зібралися для обміну досвідом

Наприкінці 2022 року Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області спільно з Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України та за підтримки Львівського регіонального представництва КМЄС в Україні, було організовано та проведено семінар на тему «Перспективи розвитку відновного правосуддя у кримінальному провадженні» для суддів Львівської області.

Дізнавшись про такий масштабний захід, проведений колегами, керівники регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Волині, Рівненщини та Житомирщини звернулися до очільника Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області з проханням поділитися досвідом його організації, аби у перспективі провести аналогічні заходи й у інших регіонах.

Тож, 11 січня 2023 року відбулася робоча онлайн зустріч керівників регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській, Рівненській Житомирській та Львівській областях.

Заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області пані Віра Іськович  розповіла колегам про особливості організації та проведення семінару для суддів, партнерів, що сприяли проведенню заходу, підтримку ініціативи з боку Координаційного центру з надання правової допомоги та зворотний зв’язок безпосередньо від учасників семінару.

Крім того, скориставшись нагодою, колеги обговорили результати реалізації пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» у минулому році в регіонах.

Директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області пан Василь Овдіюк розповів про кейси, реалізовані вже у взаємодії з органами пробації згідно з новоприйнятим Порядком взаємодії взаємодії регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та уповноважених органів з питань пробації  у  межах реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».

Разом з тим, обміркували шляхи залучення медіаторів до співпраці у реалізації заходів Програми відновлення для неповнолітніх в поточному році.

За підсумками робочої зустрічі її учасники погодилися й надалі обговорювати та запозичувати цікавий досвід один одного в реалізації заходів пілотного проєкту.