назад
24.04.23

Курсанти Київського інституту Національної гвардії України проходитимуть практику в центрах з надання БВПД

Цього року курсанти Київського інституту Національної гвардії України, які навчаються за спеціальністю «Право», зможуть пройти ознайомчу практику в центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Це – один з напрямів співпраці у межах меморандуму, що був підписаний між Координаційним центром з надання правової допомоги та Київським інститутом Національної гвардії України.

«Юристи системи безоплатної правової допомоги мають величезний практичний досвід і готові поділитися ним з майбутніми правниками. Під час навчання в інституті курсанти отримують теоретичні знання, і в центрах з надання БВПД зможуть подивитися на їх практичне застосування», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

Під час проходження ознайомчої практики курсанти матимуть можливість «зсередини» дізнатися про роботу системи правової допомоги.

«Від нашої співпраці очікуємо, що курсанти отримають знання щодо організації юридичного процесу, дізнаються про практичні особливості надання консультацій, представництва інтересів в судах та інших правових послуг, які надає системи БПД», – зазначив начальник Київського інституту Національної гвардії України Олександр Морозов.

У межах меморандуму також заплановано проведення спільних комунікативних заходів (конференцій, круглих столів тощо), спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості як працівників системи БПД, так і науково-викладацького складу та курсантів Інституту.