назад

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в умовах воєнного стану продовжує захищати права іноземців

Незважаючи на надскладну ситуацію в країні, працівники Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги продовжують захищати права осіб, які цього потребують.

Відтак, 13 квітня 2022 року, директор Луцького місцевого центру Ольга Кудрицька та завідувач сектору «Ківерцівське бюро правової допомоги» Віра Ольшевська здійснили виїзд до Волинського тимчасового пункту перебування іноземців та осіб без громадянства для надання правової допомоги іноземцям.

До працівників центру звернулася іноземка, стосовно якої судом було прийнято рішення про її видворення за межі України, оскільки остання порушила порядок перебування на території України. Жінка не погоджується з рішенням та хоче залишитися і надалі проживати в Україні. Завідувач Ківерцівського бюро правової допомоги прийняла звернення клієнтки на вторинну правову допомогу, а саме на оскарження рішення суду першої інстанції.

Також, у ході роботи було проведено робочу зустріч фахівців Луцького місцевого центру та керівника Волинського ПТПІ  Віталія Демчука, під час якої учасники обговорили робочі та практичні питання щодо отримання безоплатної вторинної правової допомоги особами, на яких поширюється дія Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» у період воєнного стану в Україні.

До слова, від початку 2022 року Луцьким місцевим центром прийнято 7 звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги від осіб, які перебувають у Волинському ПТПІ.