назад

Майбутні юристи дізналися про роботу системи БПД на Закарпатті

20 лютого в Ужгородському національному університеті відбувся семінар для майбутніх  правників “Стратегія юридичного мислення”, основним доповідачем на якому був авторитетний американський адвокат, доктор права, Валері Лоумбер.

Перед студентською та викладацькою аудиторією з вітальним словом виступили декан юридичного факультету ДВНЗ «УжНУ», доктор юридичних наук, професор, Ярослав Лазур, голова ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош, професор зі США, доктор права в Тихоокеанському університеті – Школа права МакДжорджа (перший університет Каліфорнії) Валері Лоумбер.

Участь в семінарі взяв директор Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Василь Попадинець, який поінформував учасників заходу про систему БПД в Україні та її діяльність в області. Зокрема,  зазначив, що на Закарпатті система БПД представлена Регіональним центром з надання БВПД, Ужгородським, Мукачівським, Хустським місцевими центрами та 14 бюро правової допомоги, фахівці яких та адвокати допомагають  клієнтам вирішувати їхні життєві проблеми у правовому полі.

За 2022 рік Регіональним центром видано 3 089 доручень адвокатам для представництва інтересів громадян у кримінальному процесі.

До місцевих центрів центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті надійшло 15 тисяч 250 звернень від клієнтів, тисяча чотириста з яких потребували безоплатної вторинної правової допомоги (представництва інтересів у судах, перед органами державної влади тощо).

Найбільше за правовою допомогою за рахунок держави до фахівців бюро звертаються такі категорії осіб: малозабезпечені – 50%, внутрішньо переміщені особи – 20%, ветерани війни, учасники бойовох дій – 13%, особи з інвалідністю 8% та ін.

Російська агресія вплинула на роботу системи БПД на Закарпатті. Зокрема, через значну кількість вимушених переселенців в області створено консультаційні пункти для ВПО, 20 з яких – у місцях їх компактного проживання.

Якщо ви потребуєте правову допомогу, ви можете зателефонувати до контактного центру системи БПД за номером 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).

Контактні дані бюро правової допомоги, офіційний сайт та інші сервіси доступу до безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua