назад

Меморандум про співпрацю в дії

27 вересня поточного року директори Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, Володимир-Волинського, Ковельського та Луцького місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги підписали меморандуми про співпрацю з ВБФ «Горєніє».

Вже 11 листопада, учасники меморандуму провели перший спільний захід для внутрішньо переміщених осіб з Донеччини, які тимчасово проживають на Волині.

До слова, бажання відвідати захід виявило близько 20 осіб – гостей нашого краю.

Тож, на базі офісу ВБФ «Горєніє» разом з фахівчинею благодійного фонду, клієнтів проконсультували фахівці Регіонального та Луцького місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Здебільшого людей цікавили питання оформлення різних видів допомог від міжнародних організацій. Однак, порушувалось і питання оформлення субсидій, отримання пільг та інших соціальних гарантій від держави, які на сьогодні надаються внутрішньо переміщеним особам.

Разом з тим, фахівці системи надання безоплатної правової допомоги розповіли про систему БПД в цілому: хто, як, куди та коли може звернутися за правовою допомогою в місті Луцьку та області.

Одночасно, учасники зустрічі мали можливість отримати друковану продукцію з питань, що їх зацікавили.

Загалом захід пройшов у невимушеній атмосфері, і, в той же час, завершився доволі продуктивно.

Отже, наразі узгоджуються дати наступних спільних зустрічей фахівців системи безоплатної правової допомоги та ВБФ «Горєніє» із внутрішньо переміщеними особами.