назад

Ресоціалізація неповнолітніх правопорушників виходить на новий рівень

09 листопада на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області відбулась робоча зустріч з представниками прокуратури  та пробації Житомирської області. На зустрічі були присутні директор РЦ з надання БВПД у Житомирській області Олександр Гербеда та заступниця директора Наталія Радушинська. Також участь прийняв в.о. директора Житомирського місцевого центру з надання БВПД Андрій Мілютін.

Метою зустрічі було напрацювати та узгодити ефективні алгоритми взаємодії під час реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».

«Серед важливих викликів під час реалізації Проекту залишається питання ефективної ресоціалізації неповнолітніх» – зауважила прокурор відділу ювенальної юстиції прокуратури області Людмила Кучер .

«Ми маємо забезпечити якісну роботу з неповнолітніми та їх законними представниками. Останні мають усвідомлювати всю важливість процесу ресоціалізації та сприяти цьому»- зазначила  начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Житомирської обласної прокуратури Оксана Кайданович.

Провідний інспектор філії Юлія Магдич та ювенальної пробації м. Житомира філії Державної установи “Центр пробації” у Житомирській області Катерина Камлук розповіли про можливості установи та її підрозділів в області щодо визначення рекомендованих заходів ресоціалізації.

Під час зустрічі говорили про особливості реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» у Житомирській області. Шукали шляхи вирішення проблемних питань, що виникають під час ресоціалізації неповнолітніх, які мешкають у віддалених населених пунктах.

Довідково. Пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» впроваджується Міністерством юстиції України, Офісом Генерального прокурора на базі системи надання безоплатної правової допомоги за підтримки Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх та Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.