назад

Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука – новий партнер системи БПД Рівненщини

Нові партнери – нові можливості. Директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк підписав Меморандум про співпрацю з Міжнародним економіко-гуманітарним університетом імені академіка Степана Дем’янчука (далі – МЕГУ), який очолює ректор Віталій Дем’янчук. Документ про співпрацю передбачає взаємодію на освітній та науковій ниві.

Проведення спільних науково-практичних конференцій, круглих столів, відкритих лекцій, залучення студентства до проєкту «Волонтер БПД» – це, та багато іншого обговорили директор Регіонального центру Василь Овдіюк з ректором МЕГУ Віталієм Дем’янчуком під час зустрічі, на якій було підписано Меморандум про співпрацю.

«Центри безоплатної вторинної правової допомоги співпрацюють з низкою вищих навчальних закладів. Ми надаємо бази практики для студентів-правників, читаємо для них лекції, спільно організовуємо різноманітні заходи, як для студентства, так і для наукової спільноти. Сподіваюсь, що підписання цього меморандуму покладе початок плідної та тривалої співпраці, яка принесе плоди», – зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк.

 

На сьогоднішній день на юридичному факультеті МЕГУ навчається понад 300 студентів двох спеціалізацій – кримінально-правової та цивільно-правової. Здобувають знання вони,  в тому числі,  і у спеціально обладнаних аудиторіях та кабінетах, таких як криміналістична лабораторія, кабінети судових засідань та процесу, правової інформатики, правової статистики, охорони праці в галузі, основ інформатики та обчислювальної техніки. Нині ж, в університеті хочуть розширити освітні горизонти через інтеграцію системи безоплатної правової допомоги в освітній процес.

«Нам не цікаві меморандуми заради меморандумів і показники заради показників. Ми не підписуємо сотнями меморандуми про співпрацю заради красивої картинки. Навпаки, кожен підписаний нами меморандум дає старт для потужної співпраці. Маю надію, що такою вона у нас і буде. Адже, для нас важливо, аби наші студенти-правники отримували якомога більше не лише теоретичних знань, але й мали всебічні можливості для засвоєння цих знань на практиці та ще під час навчання здобували практичні навички та вміння», – наголосив ректор МЕГУ Віталій Дем’янчук.

В рамках окресленої співпраці вже найближчим часом буде підписано також договір про співпрацю між Регіональним центром та Юридичною клінікою «Ренесанс», яка діє на базі МЕГУ. Така співпраця відкриє студентам  додаткові можливості для опанування фаху юриста, аби в майбутньому бути конкурентоспроможними на ринку праці, володіючи усіма необхідними знаннями та вміннями сучасного правника.