назад

На Харківщині відбулась зустріч з працюючими та майбутніми волонтерами системи БПД

Волонтери, особливо зараз, у воєнний час, – рушійна сила суспільства. Вони виносять на своїх плечах багато питань, які іноді не під силу навіть державі. До Міжнародного дня волонтера 5 грудня Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях організував онлайн-зустріч волонтерів – тих, що вже співпрацюють із системою БПД, і тих, хто хоче доєднатися до спільноти її помічників.

Серед учасників було багато студентів Національного юридичного університету, а саме – його юридичної клініки. Давні друзі й партнери Регіонального центру, @юридична клініка та її керівник, кандидат юридичних наук, доцент кафедри цивільного права № 1 НЮУ @Віктор Янишен завжди відгукуються на ініціативи Регіонального центру, самі ініціюють спільні заходи.

Заступниця директора Регіонального центру Вікторія Гайворонська розповіла учасникам онлайн-зустрічі про систему безоплатної правової допомоги, про рух «Волонтер БПД», які завдання стоять перед волонтерами, зокрема зараз, у воєнний час, як приєднатися до спільноти волонтерів БПД.Від початку роботи проєкту «Волонтер БПД» у ньому активно бере участь доцент Харківського авіаційного інституту Артем Голубов. Він поділився своїми напрацюваннями з присутніми на онлайн-заході, розповів, які переваги дає участь у цьому русі для волонтерів, чим це корисно для майбутніх юристів і адвокатів. Адже вони набувають безцінного досвіду комунікації з людьми, «прокачують» свої знання, одержані під час навчання, практикуються у наданні правової інформації, такої необхідної людям сьогодні.

Віктор Янишен у своєму слові підкреслив, що волонтер – це почесна місія, і ми маємо пишатися волонтерами, які, рухаючись разом зі своїм часом, допомагають людям. І дуже добре, що саме 4у сфері права поширюється волонтерська діяльність. Віктор Петрович також згадав про проєкт «Волонтери в судах», який так успішно розпочався, але тепер вимушено зупинився через воєнні дії проти України. Підкреслив, що вони готують студентів, які можуть стати до лав системи безоплатної правової допомоги, до лав адвокатської спільноти.

Насамкінець на зустрічі обговорили деталі щодо навчання для потенційних волонтерів БПД і напрямів роботі за проєктом задля нашої спільної мети – мирної України.

Разом переможемо!