назад

У Рівненській обласній прокуратурі обговорили хід реалізації пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінальних правопорушень»

Працівники Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області долучилися  до семінару Рівненської обласної прокуратури  на тему «Актуальні питання реалізації повноважень прокурора у сфері захисту  інтересів дітей  та протидії насильству. Проблеми забезпечення процесуальних гарантій  дитини у кримінальному провадженні  та застосування у практичній діяльності міжнародних стандартів з дотримання  прав неповнолітніх учасників  кримінального провадження». Окрім обговорення питань з вищезгаданої теми,  під час заходу було порушено ряд питань, що стосувались реалізації пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними  у вчиненні кримінальних правопорушень» на теренах Рівненщини.

Учасники семінару  – керівники та працівники окружних прокуратур, відповідальні за діяльність у сфері захисту інтересів дітей та протидії  насильству, керівники відділення  консультативної служби  постраждалих від насильства Рівненської облради.

Поряд з іншими питаннями порядку денного, учасники  семінару зупинилися на актуальних проблемах  та особливостях реалізації  пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними  у вчиненні кримінальних правопорушень» протягом 10 місяців 2022 року , які довів до присутніх  заступник начальника відділу організації надання  та забезпечення  якості правової допомоги , підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Олександр Кузик.

Предметом обговорення стали, зокрема, питання ефективної комунікації  між учасниками Програми, особливості реалізації онлайн-зустрічей між учасниками Програми, залучення ресурсів державних та громадських організацій дотичних цього питання до питання.

«Такі заходи з обміну досвідом  між учасниками Програми, розробка  за їх результатами відповідних  методичних рекомендацій та практичних алгоритмів   – максимально сприяють реалізації  положень і завдань, передбачених  Проєктом», – зауважив Олександр Кузик.

Разом з тим, учасники круглого столу детально зупинились на питаннях  отримання згоди сторін до участі у Програмі, залученні представників територіальних громад до реалізації Програми  та посиленні правопросвітницької роботи, яка спрямована на роз’яснення усіх переваг участі у Програмі як для потерпілого, так і для неповнолітнього.