назад

На Київщині фахівці системи БПД спільно з правоохоронцями провели правопросвітницький захід для освітян

Плідна співпраця заради спільної мети є запорукою успіху правильного виховання суспільства. З метою підвищення рівня правової обізнаності студентів та школярів працівники системи БПД Київщини постійно проводять спільно з партнерами з різних державних та громадських організацій правопросвітницькі заходи на важливі правові теми.

Так, 21 лютого фахівчиня Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Ольга Апанович разом з поліцейськими Білоцерківського районного управління поліції провела правопросвітницький захід для студентів другого та третього курсу Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу на тему: «Протидія кібербулінгу та кібергрумінгу в Україні».

Юристка розповіла студентам що таке кібербулінг та які є його види, навела приклади його прояву під час користування соціальними мережами, детально описала особу агресора, жертви та спостерігача та розкрила поняття “тролінгу”, “флеймінгу”, “хепіслепінгу” та “кібергрумінгу”.

«Якщо ти став очевидцем кібербулінгу – почни виступати проти агресора, дай йому зрозуміти що його дії оцінюються негативно, підтримай жертву особисто або у віртуальному просторі, надай їй емоційну підтримку, повідом дорослим про факт некоректної поведінки в кіберпросторі – зазначила фахівчиня центру Ольга Апанович»

Окрім того, працівниці поліції розповіли дітям про відповідальність, яка настає за вчинення кібербулінгу та кібергрумінгу у віртуальному просторі та навели приклади застосування до кривдника адміністративної відповідальності.

По завершенню заходу усі присутні дійшли до висновку: якщо ви стали жертвою кібербулінгу чи кібергрумінгу – головне не боятися повідомити дорослих та працівників поліції про наявність переслідування, жорстокого поводження та цькування у кіберпросторі.