назад

На Львівщині відбувся показ фільму з обговоренням “Фортеця Маріуполь.Орест” для партнерів та працівників системи БПД

У правовому клубі PRAVOKATOR.Львів відбувся показ фільму з обговоренням “Фортеця Маріуполь.Орест” в  рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Львівщині. Участь у заході взяли партнери та працівники системи безоплатної правової допомоги.

На початку заходу заступник директора Львівського місцевого центру з надання БВПД Христина Гаталяк розповіла про Мандрівний фестиваль, в рамках якого відбувся кінопоказ та про головного героя фільму.

” Цікаво те, що герой фільму не лише розповідає про свої переживання та почуття, але й демонструє реальну картину подій, що відбувались в оточеному ворогом місті.”

Після перегляду стрічки партнери та працівники поділились своїми враженнями та спостереженнями.

” Фільм, насправді, змушує нас задуматись над тим, що відчували ті люди й діти, які були там. І наскільки для них було важливо бачити військових, які давали їм відчуття безпеки”, – ділиться враженнями регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Львівській області Тетяна Панасенко.

“Вражає те, що попри відсутність фахової освіти журналіста і розуміючи, що він – єдине джерело інформації для всього світу, “Орест” наголошує на важливості дотримання стандартів журналістики навіть в таких складних умовах. А найбільше болить за дітей”, – розповідає провідний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Олена Гирба.