назад

На Львівщині всі місцеві центри підписали Меморандуми про співпрацю з медіаторами

Упродовж місяця у Буському, Львівському, Самбірському, Стрийському та Червоноградському місцевих центрах відбулися зустрічі з медіаторами. Адже доступ до медіації – це один з пріоритетів діяльності системи безоплатної правової допомоги.

Під час бесід фахівці обговорили процедуру, права та обов’язки учасників, функції та повноваження медіатора, структуру договору про проведення медіації, угоду за результатами медіації та її дотримання сторонами.

   «Для нас важливі консолідація зусиль сторін, спрямованих на співпрацю в частині надання допомоги в доступі до медіації суб’єктам права на безоплатну правову допомогу та розвиток культури застосування альтернативних способів вирішення конфліктів», –  розповідає заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Віра Іськович.

Не оминули учасники зустрічей і такі практичні питання співпраці, як механізми перескерування клієнтів, комунікація фахівців центрів та медіаторів у процесі визначення медіабельності справ та передачі справи від центру до медіатора.

Довідково: 16 листопада 2021 року Верховна Рада України проголосувала за прийняття Закону України «Про медіацію». Закон визначає правові засади та порядок проведення медіації як позасудової процедури врегулювання конфлікту, принципи медіації, статус медіатора, вимоги до його підготовки та інші питання, пов’язані з цією процедурою.