назад

У Чернігові говорили про проблеми ветеранів під час воєнного стану

22 червня за круглим столом у Чернігові відбулася зустріч з директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Іриною Протченко, завідувачем сектору безоплатної правової допомоги Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярославом Хоменком, головою Чернігівської районної організації ветеранів Анатолієм Скуратовичем, представником Укрпошти Інною Дорошенко, психологом центру « Психічне здоров’я та психосоціальна підтримка» Яною Усатенко, волонтером благодійного фонду “Іскра Добра” Ігорем Хоніном та військовими Збройних Сил України.
Під час заходу обговорювались питання, пов’язані із соціальним захистом ветеранів та пенсіонерів, а також робота ветеранської організації.
Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко зазначила, що: « Ми допомагаємо людям у фіксуванні воєнних злочинів , надаємо допомогу біженцям і внутрішньо перемішеним особам. Прохання до всіх, хто став потерпілим від воєнних злочинів, хто має такі докази- звертатися до органів прокуратури та поліції».
Завідувач сектору безоплатно правової допомоги Ярослав Хоменко наголосив на тому, що працівниками Чернігівського місцевого центру надано понад сотні консультацій військовослужбовцям щодо соціального захисту за час вторгнення Російської армії на територію України.
Представник Укрпошти Інна Дорошенко зазначила, що люди які виїхали в інше місце проживання на час війни можуть отримувати пенсію та соціальну допомогу за місцем тимчасового проживання, звернувшись за номером телефону 0800-35-, вказавши своє прізвище,номер паспорта, ідентифікаційний номер і місце тимчасового проживання .
Психолог центру « Психічне здоров’я та психосоціальна підтримка» Яна Усатенко розповіла, що їхнім центром проводяться групові зустрічі та консультації з людьми, які втратили під час Російської агресії на території Чернігова житло , близьку людину, або чиї близькі люди зараз знаходяться та воюють на фронті .
Волонтер Благодійного фонду “Іскра Добра” Ігор Хонін зазначив, що волонтери їхнього центру під час та після окупації Чернігівської області допомагають людям одягом, їжею , ліками і будівельними матеріалами для відновлення житла. «Звернутися до нашого фонду можливо за адресою пр-т. Перемоги, 83 за живою чергою. Ми допомагаємо людям з інвалідністю, малозабезпеченим, внутрішньо перемішеним особам, пенсіонерам віком від 65 років та людям які втратили годувальника» – зазначив Ігор.
По завершенню заходу учасники обговорили план подальшої співпраці.