назад

На Прикарпатті обговорили надання правової допомоги ВПО

З початком повномаштабного вторгнення російських військ на територію України, Прикарпаття стало одним з регіонів-лідерів за кількістю переміщених осіб в наслідок бойових дій. Значна кількість громадян, які переміщаються з окупованих територій чи територій на яких ведуться активні бойові дії потребує допомоги у вирішенні питань, що потребують юридичного супроводу. Тому задля надання якісної правової допомоги працівники системи безоплатної правової допомоги постійно розширюють коло партнерів, спільно з якими організовується надання правової допомоги ВПО.

26 серпня заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук разом з головним фахівцем із зв’язків з громадськістю та пресою Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД Дмитром Савуляком обговорили з регіональними представниками у Івано-Франківській області Всеукраїнського благодійного фонду «Горєніє» Владиславом Персидським та Ольгою Губенко спільні кроки щодо забезпечення  надання якісної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Під час зустрічі обговорили співпрацю за трьома напрямами, а саме: організація спільних заходів, направлених на підвищення правової обізнаності осіб з числа ВПО; перенаправлення осіб, які потребують вторинної правової допомоги до місцевого центру; проведення спільних виїзних прийомів у місцях постійного проживання ВПО, з метою надання правової допомоги за місцем їх знаходження.

 «Внутрішньо переміщені особи є однією з категорій осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, тому перенаправлення їх до місцевих центрів є важливою складовою спрощення доступу до правової допомоги», – наголосив Володимир Ковальчук.

Ольга Губенко зазначила, що ініціатива з надання безоплатної правової допомоги реалізується БО «Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» за сприяння ПРООН (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні) у межах Програми ООН із відновленням та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.