назад

Працівники системи БПД і прокуратури Харківщини обговорили шляхи співпраці

За ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях відбулась онлайн-зустріч працівників системи БПД і прокуратури Харківщини «Інструменти співпраці між органами прокуратури та системи безоплатної правової допомоги щодо забезпечення надання правових послуг».

Окрім працівників Регіонального центру та місцевих центрів з надання БВПД, у зустрічі взяли участь представники обласної прокуратури та окружних прокуратур.

Директор Регіонального центру з надання БВПД у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка для налагодження співпраці між системою БПД і органами прокуратори запропонував такі кроки:

  1. Розміщення інформаційних матеріалів у тих приміщеннях, де знаходяться органи прокуратури. Для того щоб ті люди, які до них потрапляють, – потерпілі – могли якнайшвидше отримати інформацію про можливість отримати правову допомогу безкоштовно, за рахунок держави.
  2. Організація дистанційного, консультаційного пункту – за можливості, якщо це дозволятиме ситуація.
  3. Перенаправлення потерпілих, їх законних представників до точок доступу безоплатної правової допомоги.
  4. Обмін певною інформацією щодо потерпілих та їх законних представників внаслідок воєнних дій.

Директор РЦ назвав переваги, які кожна зі сторін може отримати від співпраці:

  1. Збереження часу для комунікацій.
  2. Розширення можливостей людей отримати безоплатну правову допомогу.
  3. Певна розвантаженість органів прокуратури.
  4. Забезпечення гарантії правової допомоги.

«Система безоплатної правової допомоги не залишається осторонь того, що відбувається в нашій державі і докладає всіх зусиль, щоб допомогти максимальній кількості людей», – сказав, підсумовуючи зустріч, Анатолій Бородавка.