назад

НА ПРИКАРПАТТІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ СПІВПРАЦЯ З ВОЛОНТЕРАМИ СИСТЕМИ БПД

Незважаючи на воєнний стан, волонтери БПД не припиняють надавати допомогу фахівцям Регіонального і місцевих центрів з надання БВПД Івано-Франківщини в організації та проведенні інформаційно-правопросвітницьких заходів, активно долучаються до ініціатив Координаційного центру з надання правової допомоги та залучають до участі в них жителів територіальних громад Прикарпаття.

Так, впродовж травня-місяця поточного року волонтерка Надія Корпан, яка співпрацює з Калуським місцевим центром з надання БВПД і, зокрема,  сектором «Болехівське бюро правової допомоги», сприяла участі своїх маленьких вихованців в щорічному конкурсі дитячих малюнків «Країна моїх прав». Цьогорічна тема конкурсу – «Моє майбутнє в мирній Україні». Конкурс втретє поспіль проводить Координаційний центр з надання правової допомоги за підтримки проєкту «Права людини для України», який впроваджується ПРООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

Ідею волонтерки БПД щодо участі в конкурсі підтримали батьки, діти яких відвідують танцювальну студію в Болехівській громаді, якою й керує пані Надія. В процесі ознайомлення батьків та вихованців з умовами конкурсу малюнків Надія Миколаївна також проінформувала майбутніх учасників про діяльність системи безоплатної правової допомоги на Прикарпатті, розповіла про можливості та умови отримання БППД і БВПД. Таким чином, поєднала і приємну, й корисну інформацію. Загалом на конкурс «Країна моїх прав» маленькі жителі Болехівщини подали 4 чудові роботи: «Я МАЮ ПРАВА» (Кухарчик Анастасійка, 4 рочки), «УКРАЇНСЬКІ РУЧЕНЯТА» (Якимів Анна, 7 років), «МРІЮ ПРО МИРНЕ НЕБО!» (Паньків Оксана, 9 років), «Мамо, не хочу війни!» (Савчин Ангеліна, 10 років).

«Діти надзвичайно зраділи участі у всеукраїнському конкурсі на таку тематику. Зараз, в умовах військового стану та дистанційного навчання, їм так необхідні позитивні, світлі емоції, можливість відволіктися від новин, які вони все ж таки чують. А ще – це добра можливість зробити щось разом з батьками, адже дорослі також залучені до процесу, допомагаючи діткам реєструватись та подавати свої роботи на конкурс. Я рада, що хоч трошки сприяю цьому», – розповідає пані Надія.

Тепер юні учасники та їх батьки вболівають за позитивні результати та активно залучають до голосування родичів, знайомих і друзів!

Окрім сприяння участі в конкурсі малюнків, в переддень відзначення Міжнародного дня захисту дітей пані Надія організувала й провела із своїми юними підопічними танцювальний флешмоб, присвячений захисту прав дітей в умовах війни, попередньо ознайомивши маленьких учасників із їх основоположними правами (відео із заходу можна переглянути за посиланням – –- https://www.facebook.com/100011869423989/videos/1447629295668195/

«Наші танцівники дуже старались передати через рух свої емоції та думки, викликані роздумами про майбутнє України і те, як захистити свої права у військовий час», –  пояснює Надія Миколаївна.

Сподіваємось, така плідна співпраця з волонтерами БПД продовжуватиметься і надалі, адже ми всі разом, кожен на своєму місці, у своїй професійній сфері маємо прискорювати перемогу нашої держави та її розвиток. А система безоплатної правової допомоги, спільними зусиллями фахівців і волонтерів, сприятиме розвитку правової, демократичної й успішної України!