назад
27.06.22

Про активне соціальне партнерство говорили під час круглого столу у Полтаві

Про активне соціальне партнерство взаємодію задля підтримки внутрішньопереміщених осіб на теренах Полтавської області говорили учасники круглого столу на тему: “Соціально-економічні детермінанти в Полтавському регіоні в сучасних умовах”, який відбувся за ініціативи відділення Національної служби посередництва та примирення в Полтавській області (Відділення) та Полтавського університету економіки і торгівлі. До участі у засіданні круглого столу долучився і директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий.
Він поінформував про особливості роботи системи безоплатної правової допомоги в умовах воєнного стану, розповів про те як змінилися підходи у роботі з громадянами, спектр питань, з якими вони наразі звертаються, повідомив про просвітницьку роботу, яка наразі проводиться з жителями регіону.
«Першочергово ми маємо на меті поінформувати громадян про їх права, розповісти як вирішувати звичайні життєві питання у правовий спосіб, а також розповісти як захищати свої права у разі необхідності та як у цьому у нагоді стане система безоплатної правової допомоги» – повідомив директор Регіонального центру.
Представники Полтавської обласної ради та обласного центру зайнятості поінформували про новели законодавства у відповідних сферах діяльності та відповіли на поставлені запитання. Отримані пропозиції щодо можливості надання підтримки окремим підприємствам вирішено винести на розгляд сесії обласної ради.
Очільниця Відділення, Оксана Атаманюк, висвітлила його діяльність в умовах воєнного стану, ознайомила зі змінами щодо проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності). Наголосила на важливості розвитку соціального діалогу як процесу визначення та зближення позицій сторін в реаліях сьогодення.
Під час заходу обговорено проблеми зайнятості, розглянуті питання:
Пріоритетні напрямки сучасного попиту та пропозиції на ринку праці Полтавського регіону
Зайнятість 2022 – зміни, обмеження, прогнози,
Людина в координатах сучасної економіки та глобальної соціоекономічної реальності,
Домінанти та пріоритети розвитку соціальної політики на підприємствах.