назад
23.06.16

На Вінничині відбувся семінар з питань соціального захисту для учасників АТО

23.06 1 200x11323 червня в приміщенні Гайсинського районного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар щодо реалізації права на соціальний захист учасниками АТО. Захід мав на меті надати ветеранам АТО інформацію стосовно соціальних послуг служби зайнятості, роботи місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, державних гарантій, які надаються військовослужбовцям, що брали участь в антитерористичній операції.

 

У роботі семінару взяли участь представники Гайсинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Управління соціальної та молодіжної політики Гайсинської РДА, Гайсинського районного центру зайнятості, учасники АТО. Захід був організований Гайсинським районним центром зайнятості.

Спікерами круглого столу виступили Анатолій Юрченко, директор Гайсинського РЦЗ, Діана Бабаян, начальник відділу роботи з клієнтами Гайсинського МЦ з надання БВПД, Сергій Семирунчик, начальник Управління соціальної та молодіжної політики Гайсинської РДА.23.06 2

Під час семінару учасники АТО дізналися про актуальні вакансії та можливості працевлаштування в регіоні, перспективи започаткування власної справи, професійного навчання, перепідготовки, підвищення кваліфікації. Спікери заходу надали вичерпну інформацію щодо виплат у разі встановлення інвалідності, яка настала внаслідок поранення, отриманого під час виконання обов’язків в період проходження військової служби або внаслідок захворювання, пов’язаного з виконанням обов’язків військової служби, безоплатне та позачергове забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації учасників АТО. Також присутні мали змогу з’ясувати інформацію про пільги, якими користуються учасники бойових дій. Зокрема, учасників семінару цікавили питання стосовно пільг з оплати житлово-комунальних послуг, медичного та санаторно-курортного обслуговування, виділення земельних ділянок, матеріальної допомоги учасникам АТО.23.06 3

Цього питання торкнулась під час свого виступу Діана Бабаян, котра  розповіла присутнім про діяльність Гайсинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, акцентуючи увагу на допомозі для даної категорії осіб. Також вона наголосила, що усі громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області, можуть звертатися за такими адресами:

м. Вінниця – вул. Порика, 29;
м. Гайсин – 2-й провулок Кропоткіна, 2;
м. Козятин – пров. Кондрацького, 1а;
смт. Томашпіль – площа Тараса Шевченка, 6.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103