назад

Нові підходи в роботі – нагальна потреба сучасності

150812 01Такого висновку дійшли представники Конотопського місцевого центру після поїздки до Бурині.

З метою налагодження зв’язків, пошуку шляхів подальшої співпраці із керівництвом Буринської районної державної адміністрації та Буринської міської ради 11 серпня 2015 року відбулася зустріч представників Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Директор Конотопського місцевого центруОлександр Муха, начальник відділу по взаємодії з суб’єктами первинної правової допомогиВалентина Волік, головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтамиДмитро Соляник під час зустрічі із керівником апарату Буринської РДА Гайдуковою Аллою Сергіївною обговорили проблеми надання первинної правової допомоги жителям району та доступність до вторинної правової допомоги, визначили відповідальних осіб для взаємодії та організації виїзних прийомів населення спеціалістами центру. Алла Сергіївна відзначила,що вони на місці намагаються вирішувати проблемні питання громадян, але, на жаль, не завжди є змога надати кваліфіковану юридичну допомогу.

            Олександр Муха наголосив: «Основним завданням Конотопського місцевого центру є налагодження партнерських відносин з усіма державними структурами території обслуговування та організація надання якісної вторинної правової допомоги таким чином, щоб люди максимально відчули допомогу у вирішенні проблемних питань».

         150812 02Цього ж дня відбулася зустріч із міським головою Петром Жуком, який поділився своїм баченням напрямків роботи та розповів про досвід організації роботи по наданню послуг в місцевих громадах Польщі, який він здобув під час відвідування країни. Приємно вразили бачення та нові підходи міського голови до вирішення соціальних та юридичних питань жителів громади.

Домовленості про надання методичних рекомендацій працівниками центру з питань організації первинної та вторинної правової допомоги для мешканців міста Буринь із врахування специфіки надання вторинної правової допомоги соціально незахищеним категоріям громадян, визначення порядку взаємного інформування та узгодження графіку прийомів громадян – такий результат зустрічі директора Конотопського центру з міським головою Бурині.