назад

Шосткинським місцевим центром підписано меморандум про співпрацю

150812 1111 серпня 2015 року Шосткинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги підписано меморандум про співпрацю з Шосткинською міськрайонною громадською організацією інвалідів та учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС «Союз чорнобильців України». Меморандум підписали директор місцевого центру Микола Гудіма та голова громадської організації Василій Ожоганич. 

Під час зустрічі керівниками обговорено питання взаємодії Шосткинського місцевого центру з  громадською організацією щодо роботи з особами, які мають право на отримання правової допомоги, співпрацю з питань надання безоплатної первинної правової допомоги, порядку звернення, а також специфіку надання вторинної правової допомоги соціально незахищеним категоріям громадян.

У рамках взаємодії Сторонами домовлено про співпрацю у сфері юридично-правового забезпечення, встановлених Конституцією України і Законами України прав і свобод громадян,  зокрема тих, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Керівник громадської організації зазначив, що на сьогоднішній день в організації налічується 77 інвалідів ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС по місту та району і 292 учасники ліквідації наслідків аварії  на ЧАЕС, а також звернув увагу на те, що інваліди та учасники ЛНА на ЧАЕС стикаються з великою кількістю проблем, переважно житловим та пенсійного забезпечення.

Відтепер представники зазначених організацій вирішуватимуть проблемні питання спільно. Для цього вони будуть організовувати спільні заходи, спрямовані на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну вторинну правову допомогу.

По завершенню зустрічі представником Шосткинського місцевого центру поінформовано про послуги, які надає центр, порядок їх отримання, орієнтовний перелік документів, необхідний для отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.